Bekijk hier de nu bekende aankomende
activiteiten.

Zelf ideeën?
Meld je HIER aan!

 

ACTIVITEITEN

MOZAÏEKTEGELS 

Datum: 26 januari 2022
Tijd: 14.30 uur
Locatie: Bibliotheek Boskoop

MOZAÏEKTEGELS 800 JAAR BOSKOOP 

Om een blijvende herinnering aan de lange historie van Boskoop over te houden, in een vorm van Street art, dat past bij authentieke technieken, zijn Boskoopse bewoners uitgenodigd in de maand oktober 2021 mee te werken aan stoeptegels van glasmozaïek.

Op drie middagen en avonden is door ongeveer dertig bewoners hard gewerkt met een geweldig resultaat. Het ontwerp en de begeleiding is uitgevoerd door de van origine Boskoopse mozaïek-kunstenares Jeannette Nieuwesteeg.

Een setje bestaat uit 4 tegels van 30 bij 30 centimeter, waardoor een tegelplateau is ontstaan van 60 bij 60 centimeter. Het toont het torentje uit het wapen van Boskoop, en de tekst: 800 jaar Boskoop. In overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn, krijgt elk setje tegels een passende plaats op een opvallende plek binnen Boskoop. Bij voorkeur een plek waar voetgangers ze niet over het hoofd kunnen zien.

Op 28 januari 2022 is de eerste set feestelijk gelegd voor de ingang van de bibliotheek op het Raadhuisplein. De eerste tegel werd gelegd door mozaiek-kunstenares Jeannette Nieuwesteeg, de tweede door wethouder Schotanus, de derde door bibliotheek directeur Hester van Beek en de vierde door Cora Lindeboom die als één van de 30 vrijwilligers aan de tegels gewerkt heeft. Voorzitter van Boskoop Creatief Hellen Snoek gaf de finale hamertik.

Inmiddels zijn ook de zeven andere tegelsets geplaatst. Je komt ze tegen in het rosarium, op de Koninginneweg, op de stoep bij IJssalon Jansen, op het Gouweplein voor de Remonstrantse kerk, tussen bankjes aan de Gouwe zowel ten noorden als ten zuiden van de hefbrug en voor de ingang van het boomkwekerij museum.

Zie ook het artikel.

 

Meld je aan!

Heeft jouw gezin, straat, club of bedrijf een leuk idee om in dit feestjaar mee uit te pakken? Laat het ons weten. Dan kijken we of je hierin uniek bent en geven we tips, tricks en waar je eventueel hulp kunt vragen! Kijk dan snel hier!

Vragen?

Stichting 800 jaar Boskoop helpt je graag verder! Heb je suggesties, ideeen of vragen neem dan contact met op ons via contact@boskoop800.nl