‘De schone van Boskoop’

Het verhaal over een typisch Nederlands dorp dat een speler van wereldformaat werd.

Boek direct uw kaarten!

KLIK HIER

 

theatervoorstelling

DE SCHONE VAN  BOSKOOP

hoe een klein dorp de wereld veroverde

Van Boskoop tot New York, hoe een klein dorp de wereld veroverde. Een theaterproductie over een typisch Nederlands dorp dat door passie en hard werken een speler van wereldformaat werd. Nog nooit van Boskoop gehoord ? De uitdrukking ‘over de brug komen’ refereert aan de jaarlijkse betaaldag, waarbij de kwekers letterlijk in Boskoop de brug over moesten om hun geld bij de handelaren op te halen. In Boskoop ligt het grootste aaneengesloten boomkwekerijgebied van Europa, waarvandaan de meeste (laan)bomen en planten in Nederland komen. Boskoopse vrouwen introduceerden de aardbei in Nederland, die per kleine boot ge-exporteerd werd naar steden als Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Den Haag. En wat dacht je van ‘de Schone van Boskoop’. Een heerlijke stevige geel rode appel die in de volksmond ook wel wordt genoemd:  ‘de Goudrenet’.

 

Vanaf half juni 2022 zal het Plantariumgebouw in Boskoop / Hazerswoude-Dorp omgebouwd zijn tot een sfeervolle theaterzaal. Voor aanvang van de anderhalf uur durende voorstelling is het mogelijk om heerlijk te dineren in het bijbehorende restaurant, waar kwaliteitscateraar Dufais een 3 gangen menu serveert. Het speciaal voor deze voorstelling ontwikkelde dessert komt van Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt). Trakteer uzelf op dit mooie avondje uit en laat u verrassen door het verhaal over doorzetten, over passie, over de liefde maar vooral over hoe een dorp de wereld veroverde.

Mis het niet en wees er op tijd bij ! 

Reserveer nu uw plaatsen via deze link.

Meld je aan!

Heeft jouw gezin, straat, club of bedrijf een leuk idee om in dit feestjaar mee uit te pakken? Laat het ons weten. Dan kijken we of je hierin uniek bent en geven we tips, tricks en waar je eventueel hulp kunt vragen! Kijk dan snel hier!

Jouw verhaal in de voorstelling?

Er wordt druk geschreven aan het script van de voorstelling ‘De Schone van Boskoop’. Heb jij een (persoonlijk) verhaal, anekdote of gebeurtenis die goed in de voorstelling past, mail deze dan naar contact@boskoop800.nl. 

Vragen?

Stichting 800 jaar Boskoop helpt je graag verder! Heb je suggesties, ideeen of vragen neem dan contact met op ons via contact@boskoop800.nl